Början, mitten, slutet

ronnbar_2016
Hösten 2016 då jag höll på att bli galen över att få perfekt rönnbärsgele.

Det här är en blog om odling, om självförsörjning, om mat, om natur och om samhälle. Om livet, universum och allting, för att citera döda författare.

Jag började den här våren två kurser på Holma folkhögskola, Stadsodling och Skogsträdgård, och den här bloggen är tänkt att dokumentera det kommande året. Få lite ordning på det hela. Det har gått tre veckor och jag känner redan nu att det är många nya saker som lockar och drar, jag vill veta allt. Jag vill också diskutera allt, dela med mig av allt jag vet. Gräva upp folks gräsmattor och så palsternackor. Gro frön i skåpet ovanför kylskåpet och driva min sambo till vansinne genom att envisas med att han ska spara all kaffesump.

Jag har alltid varit intresserad av hur allt egentligen fungerar, från telefoner till knäckebröd. Hur gör man rågbröd, hur funkar en bil, hur bygger man ett hus. Och därifrån har jag gått längre ner i kedjan, försökt hitta botten på det. Hur gör jag en äppelpaj från grunden? Då inte bara att köpa mjöl och äpplen i butiken, utan gå några steg längre, hur odlar jag spannmål och kan jag få ett äppelträd från en äppelkärna? Jag har lärt mig sticka strumpor, nu vill jag kunna spinna mitt garn, sen fårskötsel.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s